Žáci prvního a třetího ročníku oboru KNC se v předvánočním čase zúčastnili miniprojektu o německé kuchyni. Jeho součástí byla prezentace o zajímavých, typických, ale i neobvyklých pokrmech v Německu. Studenti se dozvěděli, co naši sousedé na západě nejčastěji a nejraději jedí, jakým typům pokrmů dávají přednost a co nesmí na jejich stolech rozhodně chybět.
Samozřejmě si rozšířili i slovní zásobu, zejména pak o neobvyklé názvy některých chodů. Rozhodně je na jídelním lístku nepřekvapí studený pes, chudý rytíř, včelí bodnutí nebo špagetová zmrzlina. Také si zasoutěžili a prověřili tak krátkodobou paměť v kombinaci s pozorností a rychlostí.
Asi nejočekávanějším momentem dne byla ochutnávka potravin zakoupených v Drážďanech. V nabídce byly tři druhy chleba, několik typů plátkových sýrů, salámů a šunek. Z mléčných výrobků si smlsli na jogurtu nebo krupici s pudingem. Nechyběly ani müsli sušenky a „Riegel“ s různými příchutěmi. Většina si pochvalovala německou ovocnou specialitu zvanou rote Grütze, stejně jako tradiční nápoj Apfelschorle.
Vzhledem k tomu, že stoly zůstaly prázdné, můžeme považovat projekt za úspěšný 🙂
- 12. 2017 Mgr. Pavla Jiříčková